Matilda

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet, Scout, Samboliv, Pyssel, Lycka, Vänner, Kärlek, Landet, Livet, Resor, Foto, Äventyr, Glädje. "Det blir aldrig fel, bara annorlunda"

Silmo och Paris Dag 3

Publicerad 2016-09-29 21:10:00 i Allmänt,

Sovmorgon idag också och sen ner till den fantastiska frukosten. Idag blev det också croissanter med ost men även färskpressad juice och skramlade ägg med bacon! Nu skulle jag stå mig långt in på dagen ;)
Vi var inte riktigt färdiga med turistindustrin så vi tog sikte på sacri cure (den stora kyrkan i norr) och den låg ungefär 20 mins promenad väg från vårat hotell vilket var perfekt. Det var hot om regn men när vi satt vid frukosten var det strålande sol och vi såg inga moln. Dock när vi kom ut hade det mulnat på ordentligt och regnet hängde i luften.
Vi gick ett varv kring kyrkan och undvek alla möjliga försäljare som ville kränga saker. Utsikten var väldigt fin och ganska stämningsfull med alla moln. Vi strosade lite i kvarteren däromkring och sen kom regnet. Vi räddade oss in på ett galleri med massa coola tavlor i 3d av vikt papper. Där gick vi så länge vi orkade och smygtog binder tills vakten kom på Patrick... Det stod ingenstans att man inte fick ta bilder!!
När vi kom ut regnade det fortfarande så vi satte oss under tag på torget, beställde in crêpes och varsitt glas champagne för att vänta ut regnet :) Ett lagom tidsfördriv och sen kunde vi traska hem igen utan regn. Väl på hotellet så träffade vi lite folk från Essilor gänget, snackade en stund innan det var dags att bege sig ut till Silmo och sista dagen på mässan och i Paris. Vi hade perfekt tajming på pendeltåget vilket även var ett snabbtåg.
Vi lämnade in våra väskor och sen gick vi in. Det var nästan som en chock att komma in dit igen då det kändes som att vi inte hade sett något på fredagen och massa nya märken och möjligheter dök upp :) Vi strosade ett tag innan det var dags för lunch och vi letade oss ut till foodtrucksen :) Klockan hade nu blivit 16 så att vi båda var rätt hungriga och lite sammanbitna var inte så konstigt... Jag valde att slå på stort med både en mat crêpes och en efterrättcrep med saltedcaramel sås! Båda var gudomligt goda och jag kunde inte vara nöjdare! Dessutom så får man ju passa på när man är i Frankrike ;)
Vi strosade lite mer på mässan och hittade det svensk inspirerade Koreanska märket Carin med dalahästar och skandinavisk design. Riktigt snygga! Men sen var det dags att bege dig mot flyget. Vi missade precis gratisbussen (inte våran grej med buss) och tajmade pendeln precis (tåg är våran grej).
Det gick fint på flygplatsen och vi hade ganska lagom tid när vi checkat in på den inte så roliga terminalen. Vi hade stora planer för taxfreen men blev myclet besviken på utbudet!! Aja, mindre sprit i packningen och jakt efter lite mat!
Flyget hem gick fint! Fick skjuts in till stan av min kollega och sen pendeln hem. Var hemma vid halv ett och en lång men väldigt bra helg var till ända!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela