Matilda

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet, Scout, Samboliv, Pyssel, Lycka, Vänner, Kärlek, Landet, Livet, Resor, Foto, Äventyr, Glädje. "Det blir aldrig fel, bara annorlunda"

Välbehövlig vilohelg

Publicerad 2018-05-21 08:52:32 i Allmänt,

Helgen har varit väldigt lugn. Eller ja, först jobbade jag i lördags och vi hade Gustav på middag i fredags. Men jag kom hem med huvudvärk i lördags från jobbet så på kvällen gick vi en lugn promenad, köpte pizza och såg på film. Söndagen började med en efterlängtad sovmorgon. Lugn frukost och sen blev det lite tokigt innan vi kom iväg på en promenad. Den som bara skulle bli till stranden för att köpa glass blev 7 km runt sjön istället 😊 Väldigt trevligt och jag fick lite färg på köpet! Därefter in till stan för att möta upp Gustav och Johan som varit på svensexa! Vi hade picknick i skuggan och njöt av värmen. Mycket trevligt och årets första picknick är avklarad!
Därefter några ärenden på stan innan vi tog en lugn kväll hemma. 
Har plockat syrener och det kan vara en av mina absolut favoritblommor 😍 Älskar den tiden som är nu när allt är grönt och fint!
Middag på balkongen 😍 Vi har suttit fler kvällar på balkongen i år än på hela förra året...


Thomas hälsar på sina vänner grodynglena.

SofiaViktor

Publicerad 2018-05-18 08:25:22 i Allmänt,

I helgen var det bröllop för min barndomsvän Sofia som jag känt i över 10000 dagar 😊 Det började på fredagen med förberedelser och middag med lekar för de flesta av gästerna! Mycket trevligt! Lördagen blev en tidig dag med smink och hårfix innan fotograferingen. Det var prefekt väder för fotografering och jag är lite glad över att det inte var gassande sol och jättevarmt som det varit dagarna innan, då hade vi smält bort! Därefter en liten väntan innan det var dags för kyrkan.
Efter kyrkan var det mingel och middag på Julita, mycket fint och trevligt! Jag hade äran att sitta på honörsbordet mellan brudgum och bestman. Vi fick väldigt god mat och sen dansade vi långt in på natten! Vid kl 1,15 tog tärnan slut och var tvungen att gå och lägga sig.
Tack fina vänner för en fantastisk helg ❤️ 
På söndag åkte vi hem en sväng till min mor. Blev fika på Kvarnen med Mormor och mamma och sen en tur till Ekenäs för att fylla balkongen. Årets projekt på balkongen blev majs! Därefter väntade vi ut köerna oxj körde sent upp till Sthlm... 

Långhelg på Gotland

Publicerad 2018-05-02 08:50:16 i Allmänt,

I fredags efter jobbet blev det en sväng till Eskilstuna för att fira Helènes 30 års dag. Middag på stan med mycket skratt och prat. Var väldigt mysigt! Därefter fick jag åka med Emma hem till stan igen!
Lördag morgon och vi tog pendeln till Nynäshamn för att ta båten till Gotland. Vi mötte upp Anna och Anders på båten och där började resan med alla gute och rauk skämt! Väl av våren så gjorde vi ett litet stopp innan vi kom fram till Gustav och Ida. De har hittat sig ett väldigt pittoreskt hus som ligger fantastiskt fint. De har allt ett stenkast bort. Efter rundvisningen blev det en tur till havet för att titta på raukar och njuta av solen! Tacos intogs med bubbel i deras kök och vi pratade en bit in på natten. Efter en god natts sömn ute i gästrummet i ladan var det frukost innan vi packade en matsäck för att gå en naturstig i fantastisk miljö. Blommor överallt, pårlande vatten och fågelkvitter. Lunch med grillkorv över öppen eld där man kunde titta i linne i solen - helt otroligt i slutet av april!! Efter lunchen åkte vi en sväng längs havet, där även sinnesförvirrade personer badade. Vi åkte på sightseeing där både nippor, mackkastning, fin utsikt och Lasse Åbergs hus ingick! Vi köpte även fisk på ett rökeri som vi sedan åt i Gustavs och Idas trädgård. Vi satt ute till 21 tiden på kvällen ock bara njöt av en fantastisk dag! 
Måndag och frukost på verandan innan vi packade in oss i bilen och lämnade Ardre för en dag i Visby. Vi har gjort det obligatoriska te stoppet på Kränku och fyllt förrådet. Och även till Visby glasblåseri där vi handlade en fin ljuslykta och liten kanna. De har så fina saker, jag vill ha allt därifrån! Sen kom regnet och vi hamnade på ett lite tveksamt ställe men det fyllde sin funktion med lite mellanmål och att inte bli blöta. När vi sen vågade oss ut blev det ca en timmes promenad runt muren innan vi mötte upp KB och Mickel för juni klädnypan. Vi har lite ont om tid båda två så lika bra att ta det nu 😊 Vi åkte till Lilla Bjärs där de odlar kravmärkt mat av alla slag. Menyn bestäms av vad som finns ute och middagen intogs i ett växthus. 5 rätters avsmakningsmeny med några mellanrätter och det var otroligt gott!! Var väldigt längesen vi åt något såhär otroligt gott med väl utvalda viner och högsta kvalité på allt! Kan varmt rekommendera ett besök där! 
TACK ALLA INBLANDADE FÖR EN FANTASTISK GOTLANDS HELG ❤️🧡💜
På fastlandet igen stannade vi till hos svärmor för sparris lunch! Alltid lika gott och trevligt 😊 Dock var vi lite slitna av båttur och en sen kväll kvällen innan... Väl hemma igen så röjde jag på balkongen och planterade lite ätbara grejer - inspirerad av helgen 😉 Innan vi gick en promenad och sen tog kväll. Vi hann oväntat mycket hemma. Nu blir det jobb i 4 välfyllda dagar! Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela