Matilda

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet, Scout, Samboliv, Pyssel, Lycka, Vänner, Kärlek, Landet, Livet, Resor, Foto, Äventyr, Glädje. "Det blir aldrig fel, bara annorlunda"

Silmo och Paris Dag 2

Publicerad 2016-09-29 21:09:00 i Allmänt,

Sovmorgon till 9,30 då vi bestämt att vi skulle käka frukost. Jag hade fått en skön natts sömn och kände mig utvilad. Vi hade beslutat att skippa Silmo idag för att turista men först skulle vi förvånas av frukost buffén :) De hade verkligen allt och jag valde goda ostar, croissanter och yoghurt med frukt att äta mig mätt på!
Därefter snabbt ombyte innan vi tog en sånhär turist buss som man kunde kliva av och kliva på, den hade fyra olika linjer och allt gick bra på första linjen, vi satt på talet i solen och njöt av turen. På den gröna linjen nr 2 så stod vi still väldigt länge i början och när vi åkte förbi Louvren gick allt fel, de hade spärrat av vägen, de hade något jippo och det var bilar överallt!! Bussen tog en konstig tur och åkte små bakvägar när vi väl hade kommit ut ur kön! Vi gick av vid Notre Dame och traskade där en sväng. Klockan hade blivit 13 och vi var hungriga. Vi gick in en liten bit och hittade ett ställe i solen. Vi njöt i solen och maten var helt okej om än lite tråkig. När vi ätit klart gick vi ytterligare en bit in och blev lite besvikna att vi inte gick lite längre in tidigare då det såg myclet trevligare ut där...
Med mat i magen var vi nu redo att åka mer buss! Bussen var knökfull så vi valde ståplats på taket i bilkön. Kö, kö och mer kö... Tillslut så släppte kön lite och bussen svängde in på ett stop och förkunnade att vi fick ta nästa buss, helt utan anledning!! Nästa buss åkte förbi oss i snabb takt och den var nästan tom!! Ett smått kaos utbröt så vi började gå längs busslinjen med hopp om att det snart skulle komma en ny! Detta busskaos hade tagit myclet längre tid av vår optimistiska plan än vi räknat med och klockan började bli mycket! Från ingenstans säger Patrick - Vi struntar i bussarna och tar en taxi, jag ska upp i eifeltornet!! Sagt och gjort, Patrick bjöd på taxi dit och det kostade faktiskt bara 8 euro vilket inte var så farligt. Väl framme vid huvudmålet var det lång kö till hissarna varpå jag föreslog trapporna och efter ca 30 min kö började vi gå i trappor! (Vi kom i precis rätt tid då kön efter oss när vi stod i kassan var fyrdubbelt så lång som när vi började köa.) Första våningen bestegs på 5 minuter och Patrick klagade lite på att det var jobbigt med trapporna. Jag påpekade att vi kan ju gå lite lugnare i nästa trapp och 668 trappsteg senare var vi uppe vid nivå två! Där blev det många foton och njuta av utsikten :) Fantastiska plats det är, man ser hur långt som helst!!
Nere på marken igen funderade vi på om vi vågade åka buss tillbaka och just som vi stod och diskuterade så kom vår buss så vi tog en chansning. Denna gång började med ståplats på taket men sen var jag riktigt snabb och snappade åt mig två platser precis innan en annan turist! Denna buss gick utan problem och när vi skulle byta så flöt även det på. Buss nummer två på hemresan tog en liten omväg men det gjorde inget. Vi var på hotellet strax efter kl 18, middagen var planerad till 20 tiden så vi hade lite vilotid och jag passade på att ta ett långt varmt bad :) Tänk att ha badkar på rummet, låg i badet i 45 min och fyllde på med varmt vatten när det började kallna ;) Riktigt lyxigt! Med så gott om tid kunde jag även byta om i lugn och ro och vara i god tid till middagen!
Essilor överraskade med att bjuda på middag även denna kväll och många av oss optiker från kvällen innan var med! Vi gick runt hörnet från hotellet och hamnade på en trevlig restaurang där kyparen inte riktigt hade koll... Och blandade ihop vad alla skulle ha! Förrätten var god, varmrätten bränd och efterrätten fantastiskt god! Så på det stora hela var vi nöjda! Efter denna blandade middag gick vi runt hörnet åt andra hållet från hotellet och satte oss på en uteservering. Där drack vi drinkar tills klockan blev halv två och de stängde baren dvs hög tid för oss att krypa i säng med!
Kontentan av dagen; bussar var inte våran grej och fransmän är vänliga sålänge de kan tjäna pengar på en!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela