Matilda

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet, Scout, Samboliv, Pyssel, Lycka, Vänner, Kärlek, Landet, Livet, Resor, Foto, Äventyr, Glädje. "Det blir aldrig fel, bara annorlunda"

Fjällen :)

Publicerad 2017-01-24 09:19:50 i Allmänt,

I helgen var det äntligen dags för den resan som började planeras 2015. Då fick vi inte till någon helg... Och vi blev överlyckliga nu när pappa Johansson hörde av sig och frågade om.vi ville med! Självklart ville vi det och det var till och med en helg som funkade för oss alla! Så som Emma sa 2 vuxna, 8 barn och 1 barnbarn har varit i fjällen :) 2 stugor i backen och fyra härliga dagar. Vi hade en väldigt seriös plan med att både åka skidor på torsdagen och söndag, vilket vi även lyckades med :) 04,58 packade vi in oss i bilen, trötta med glada! Bilresan gick fint, två stopp med chafförsbyte och sen var vi framme lagom till lunch. Vi hämtade skidorna och fick några fina åk i härliga backar! Dock så blåste det en hel del... 

Kvällen avslutades med middag i familjen Johansson/Hägg/Engströms stuga med sjömansbiff/pasta och köttfärssås till middag. Och lite jäger såklart :) 

Dag två var vi i backen kl 9. Det fortsatte att blåsa och nu även lite regn. Vi höll oss tappert i backen och åkte på så gott det gick i klistret. När lunchen kom var vi rätt så blöta och fick packa in allt i torkskåpet. När vi sen kom ut i backen igen strax efter 13 tiden så mötte vi Christer och Tina som meddelade att alla liftar var stängde pga blåst... Den liften som skulle vara öppen hade blåst sönder... Så vi fick gå tillbaka med skidorna, Philip testade Thomas bräda. Vi lekte lite i snön och därefter blev det bastu med snörullning. Vi satte på oss finkläder och packade ner fika och gick upp till de andras stuga. Där hängde vi sen tills det var dags för finmiddag för att fira Christers 60 års dag! Mycket god 3 rätters serverades nere på värdshuset! 
Lördag 9,00 åkte vi upp i backen igen, lite blåst, plusgradigt och med regnet hängande i luften... Nu hade alla liftar öppet och vi åkte i alla! Vi kom till och med upp till toppen och Tusen vid 11 tiden för att dricka lite varm choklad :) Perfekt dag i skidbacken! 
Efter en snabb lasagne lunch var vi ute igen för att ta några åk. De höll backen öppen till kl 16 som kompensation för dagen innan och vi åkte så länge det bara gick. 
Därefter en lugn kväll med bastu och 3 rätters i de andras stuga. Var väldigt trevligt att jag, Thomas, Emma och Philip hade ett eget litet krypin där vi hade ordnat med fin frukost och hade det allmänt bra :) 
Söndagen kom och vi städade ur stugan. Vår stuga som vi felanmälan så mycket att de blev riktigt imponerade! Därefter ca 1,5 timmar i backen i perfekt skidkläder. -5, vindstilla och härliga backar! Är väldigt glad för dess sista åk innan vi packade in oss i bilen och for hem igen. Resan hem gick bra och tog lite längre tid än upp. Var hemma vid 19,30 och då var det bara att packa upp och fixa innan vi kunde krypa ner i sängen. 
Tack alla inblandade för en väldigt bra fjällenresa :) 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela