Matilda

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet, Scout, Samboliv, Pyssel, Lycka, Vänner, Kärlek, Landet, Livet, Resor, Foto, Äventyr, Glädje. "Det blir aldrig fel, bara annorlunda"

Två jobb

Publicerad 2017-08-16 09:17:14 i Allmänt,

Så känns det lite. Först heltid som optiker och sen 150% med bröllopet! Aldrig en lugn stund men nu börjar det mesta ordna upp sig med bröllopet. Och två dagar kvar på jobbet innan semestern 😊 


Igår hände det grejer innan jobbet så åkte jag först för att hämta vårat paket med tyg till bröllopet som posten hade slarvat bort... 17 meter tyg! Det körde jag därefter till Thomas jobb och köade mig sedan vidare till Upplands Väsby och Uffe tryckare. Där blev jag väl omhändertagen och vi gick igenom de sista trycksakerna till bröllopet! Det tog sin tid men nu är det klart! Därefter iväg snabbt med bilen till verkstan - den började låta konstigt i lördags. Typ som en turbo även fast det inte är det. Fick väldigt snabb hjälp på verkstan och fick följa med och titta. Avgasröret är av. Det kommer inte ramla ner och bilen skadas inte av att vi åker med det. Vilken lättnad. Den är trasig men går att använda! Vi behövde ju inte riktigt en trasig bil nu när vi behöver använda den för att fixa det sista med bröllopet... 
Därefter snabbt iväg till jobbet! Kom lite sent men fick tre viktiga saker uträttade! 

Sen händer det inte så mycket mer bröllop och jobb i en härlig blandning! Igår bakade jag mer pizzabullar och sen började jag på evighetsprojektet att klippa typ... 10 remsor om dagen under 7 dagar. Sen är vi i mål. Gjorde 6 st igår kväll! 

Dejtnight

Publicerad 2017-08-10 09:21:49 i Allmänt,

Igår var jag och Thomas ute på stan och köpte de sista kläd detaljerna till bröllopet. Det blev mycket gång fram och tillbaka, jämföra färger och titta på så mycket olika som möjligt. Men vi fick ihop det tillslut med saker från Nk, mood och Åhléns 😊 Killarna kommet bli så snygga! 

Därefter åt vi mat ute! Längesen vi var på dejt och det var väldigt trevligt att äta ute på resturang och bara ta det lugnt en stund! Vi åt tapas på Waipo och glass hemma i soffan 😊 

Tidigare på dagen hade jag varit ledig och passade på att storstäda - mycket välbehövligt! jag hann även med en sväng på gymmet, handla och planera maten för veckan. Jag väntade på posten hela dagen då de skulle leverera ett paket mellan 10-12 och det har inte kommit än... 

I tisdags efter jobbet blev det sylt och chutney. Det tog hela kvällen men det var det värt då förrådet nu är lite påfyllt inför vintern. 3 burkar blåbärssylt och 4 burkar rabarberchutney 😀 

Helgen hemhemma

Publicerad 2017-08-07 09:33:48 i Allmänt,

Det var dags att fara hemåt igen. Jobbade hela fredagen men slutade kl 18 vilket gjorde att jag kom iväg tidigt från jobbet! Så hem, käka middag och sen ta bilen till landet! Väl hemma blev det fredagsdrink - aperol spritz 😊 Ny drink denna vecka som var väldigt god! Kan tänka mig att den är ännu godare en varm dag än den är under en filt på balkongen en kylig kväll 😉 Och katten var sådär imponerad då han sekunden efter bilden ruskade på huvudet och vänder på klacken. 

Lördag var jag uppe vid 8 och gick promenad, letade djuren och gjorde sen en stadig frukost till oss. Vi skulle nämligen åka in till Nyköping och Thomas skulle delta i Nyköpings Swimrun. Sagt och gjort. Nycklar till lägenheten hämtades hos pappa. Vi beställde tårta till bröllopet på Princess 😊 Hämtade ut startnummer i regnet, tog det lugnt en stund och sen var det dags för tävling! Jag gick till hamnen för att inta en bra position och köpa glass. Jag njöt en stund i solen och sen var det dags att leka fotograf och jag fick riktigt bra bilder denna gång! Därefter gick jag raskt upp till målgången för att heja på alla där! 
Thomas kom på 24 plats av 49 startade vilket är riktigt bra. Han var 9 min efter den som först gick i mål och målgången var efter 34 minuter. 7 km totalt varav 450 meter simning. 
Därefter gick vi lite på marknaden som också var i stan och köpte langos och tittade på allt krimskrams... 
Vi tog bilen hem till mamma, matade hönsen, katten och vattnade blommorna innan vi åkte till pappa för att tillbringa kvällen där 😊 Vi inspekterade alkoholen han köpt till bröllopet och hade en trevlig kväll. 

Söndagen började med regn... Vi trotsade vädret och gick ut en sväng i skogen. Vi plockade blåbär i rask takt och sen började det regna... Min bunke blev hal så jag tappade ut mina blåbär 😔 Men jag fick tag på de flesta och plockade några till innan jag gav upp - dyngsur... Thomas som stått under en gran var inte så blöt och vi traskade hem i regnet. 
Lunch och mamma kom hem. Därefter snickrade vi lite till bröllopet 😊 Och sen åkte vi till Kvarnen och fikade! Älskar att fika på Kvarnen! Vi satt inomhus och lyssnade till regnet som öste ner! 

På kvällen satte vi oss med varsin dator och planerade inför bröllopet. Vi fick ganska mycket gjort innan middagen och sen bar det av till Stockholm igen. Väl hemma så bakade jag energikakor vid 22 tiden och göt gips hjärtan till bröllopet. Helt normalt en söndagskväll 😉 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela