Matilda

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet, Scout, Samboliv, Pyssel, Lycka, Vänner, Kärlek, Landet, Livet, Resor, Foto, Äventyr, Glädje. "Det blir aldrig fel, bara annorlunda"

Korv kurs

Publicerad 2017-04-25 09:36:14 i Allmänt,

Igår var det äntligen dags för pappa att inkassera sin 60 års present, nämligen en korv kurs på Taylor and Jones 😊 Vi hade väntat sen i julas och nu var det äntligen dags! Vi blev ett gäng på 11 personer och sen fick vi lära oss från grunden hur man gör korv. Mala kött, knåda korv, provsmaka, stoppa korv och sen snurra korv! Fick en massa bra tips och önskar lite att jag hade haft anteckningsblock med mig för att skriva ner alla bra tips och tricks vi fick! För hur ska jag komma ihåg i höst att dovhjorts kött passar bra med Karl Johan svamp och tryffelolja?? Eller hur korven skulle läggas på grillen i vilken temperatur och att det är socker, salt, vitpeppar och ingefära i deras grundkrydda? Många detaljer, många bra tips! Vi var båda två väldigt nöjda med kursen och fick en galen taxi resa hem då Pappa glömt sin ryggsäck kvar... Bara att vända med taxin, köra snabbt som fan och sen banka på dörren för att återfå ryggsäcken... Sen vinkade jag av pappa vid 4,30 tiden då han skulle bege sig till flyget och ut på golf äventyr! 


Fixarhelg hemma!

Publicerad 2017-04-24 09:36:54 i Allmänt,

Denna helg började med en riktigt god fredagsdrink, Crush 43 med likör 43 som väcker många minnen till kvällar i Katrineholm och mjölkdrinkar... 


Därefter kom lördagen som jag började med ett cirkelpass på gymmet, nivån har höjts lite nu och det var väldigt kul och jobbigt! 

Därefter röja lite i bokhyllan hemma, lunch och sen byta däck på bilen. Det visade sig att däcken satt med en låsbult som det inte fanns någon nyckel till... Men efter lite slit och 250 kr per däck senare så var sommardäcken på och vi hann storhandla så länge 😊 Blev dyrt men skönt att det gick! Vi tog en snabbfika hemma och sen var det dags. Förrådsstädning... Vi plockade ut allt, la i högar och sen in med det mesta + däcken igen! Några kartonger fick följa med upp för genomgång och ganska mycket kan kastas. Det sista ställdes in i väntan på att kastats då föreningen har beställt en konteiner! 
Tog en före och efter bild. Ser ni vad som är vad?? 

Söndag med städ av bokhylla och sen plocka in allt igen. Jag hittade inte min psalmbok för den är nog hemma i Mammas bokhylla men nu är det städat och ordning iallafall 😊 Promenad på em till följt av dammsugning och mer städ. Innan middag och en liten lugn stund i soffan. Har ätit mycket god hemlagad mat i helgen och vi har hunnit med massa bra saker. Känns alltid härligt att börja veckan med en städad lägenhet 😊 


Påsk

Publicerad 2017-04-19 07:39:31 i Allmänt,

Påsk och jag var ledig tre hela dagar, fantastiskt!! Vi tog tåget på torsdag kväll ner till Flen där pappa hämtade oss. Vi var alla trötta efter arbetsveckan så det blev en tidig kväll. 

På fredagen åkte vi hem till Martina, Andreas och Marcus för lunch. Vilket var mycket trevligt och vi var där till långt in på em 😊 Tack fina vänner, känns alltid lila bra att få besöka er 😘 
Efter lite proviantering i Flen åkte vi hem till Pappa och förberedde inför morgondagen, därefter hem till Mamma via Katrineholm då Pappa och Helene skulle på fest där. Middag hos Mamma och sen ett stort varmt långt bad hemma i Pappas fantastiska badkar 😊 Mycket lyckad dag! 

Påskafton och lite sovmorgon! Därefter lång promenad i solen och snön. Det hade snöat nästan hela fredagen så det låg ca 1,5 dm snö när vi vaknade. Men solen värmde på bra och bara på den tiden vi var borta så hade snön nästan halverats och vi hörde hur det droppade överallt där vi gick 😊 

Påsklunch med Pappa, syster med kille, Helene med barn, föräldrar och barnbarn! Ett stort gäng med andra ord slog sig ner och avnjöt en 3 rätters Påsklunch! Myclet trevligt och god mat där alla var delaktiga på något vis! 


På kvällen rullade vi hem till Mamma för att få ännu mer mat och sen var vi en lång stund ute i ladugården och kelade med lamm och såg när några till kom till världen 😍 De är ju bara för underbara de små liven!! 

Söndag och stora bilköpardagen 😁 Vi lurade med oss min Syster och kille till Eskilstuna för att titta på bil. Vi hade spanat in oss på en Passat och efter provkörning och lite funderande så slog vi till 😊 Vi är numera bilägare och det känns så himla bra att ha en bil! En bil som kan användas när vi känner för det och som vi inte behöver oroa oss för om den ska starta eller ej! 

Vi kom dock ca 1 timme sent till lunchen hemma hos Mamma men alla var glada för våran bil så vi blev förlåtna! 
Eftermiddagen spenderades hos mamma och ute hos fåren. Vi tog sedan och lastade in både cykel och sommardäck i bilen och åkte hem! Den är myclet rymlig våran numera silvriga bil 😊 

Många och jobb. Väldigt lugn dag på jobbet. Måndagskväll och Emma och Phil kom över 😊 Lika trevligt som vanligt och det blev en lite senare kväll en någon hade räknat med... Men det är väll helt normalt att slita ut allt innehåll i bokhyllan när man har gäster på jakt efter psalmboken kl 22,41 på kvällen?? 😂😂 Aja, den är fortfarande borta och böckerna har inte hoppat in igen... Tänkte rensa bokhyllan när jag ändå håller på men det lär nig tyvärr ta ett tag då kasta saker inte är min starkaste sida... 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela