Matilda

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet, Scout, Samboliv, Pyssel, Lycka, Vänner, Kärlek, Landet, Livet, Resor, Foto, Äventyr, Glädje. "Det blir aldrig fel, bara annorlunda"

Silmo och Paris Dag 3

Publicerad 2016-09-29 21:10:00 i Allmänt,

Sovmorgon idag också och sen ner till den fantastiska frukosten. Idag blev det också croissanter med ost men även färskpressad juice och skramlade ägg med bacon! Nu skulle jag stå mig långt in på dagen ;)
Vi var inte riktigt färdiga med turistindustrin så vi tog sikte på sacri cure (den stora kyrkan i norr) och den låg ungefär 20 mins promenad väg från vårat hotell vilket var perfekt. Det var hot om regn men när vi satt vid frukosten var det strålande sol och vi såg inga moln. Dock när vi kom ut hade det mulnat på ordentligt och regnet hängde i luften.
Vi gick ett varv kring kyrkan och undvek alla möjliga försäljare som ville kränga saker. Utsikten var väldigt fin och ganska stämningsfull med alla moln. Vi strosade lite i kvarteren däromkring och sen kom regnet. Vi räddade oss in på ett galleri med massa coola tavlor i 3d av vikt papper. Där gick vi så länge vi orkade och smygtog binder tills vakten kom på Patrick... Det stod ingenstans att man inte fick ta bilder!!
När vi kom ut regnade det fortfarande så vi satte oss under tag på torget, beställde in crêpes och varsitt glas champagne för att vänta ut regnet :) Ett lagom tidsfördriv och sen kunde vi traska hem igen utan regn. Väl på hotellet så träffade vi lite folk från Essilor gänget, snackade en stund innan det var dags att bege sig ut till Silmo och sista dagen på mässan och i Paris. Vi hade perfekt tajming på pendeltåget vilket även var ett snabbtåg.
Vi lämnade in våra väskor och sen gick vi in. Det var nästan som en chock att komma in dit igen då det kändes som att vi inte hade sett något på fredagen och massa nya märken och möjligheter dök upp :) Vi strosade ett tag innan det var dags för lunch och vi letade oss ut till foodtrucksen :) Klockan hade nu blivit 16 så att vi båda var rätt hungriga och lite sammanbitna var inte så konstigt... Jag valde att slå på stort med både en mat crêpes och en efterrättcrep med saltedcaramel sås! Båda var gudomligt goda och jag kunde inte vara nöjdare! Dessutom så får man ju passa på när man är i Frankrike ;)
Vi strosade lite mer på mässan och hittade det svensk inspirerade Koreanska märket Carin med dalahästar och skandinavisk design. Riktigt snygga! Men sen var det dags att bege dig mot flyget. Vi missade precis gratisbussen (inte våran grej med buss) och tajmade pendeln precis (tåg är våran grej).
Det gick fint på flygplatsen och vi hade ganska lagom tid när vi checkat in på den inte så roliga terminalen. Vi hade stora planer för taxfreen men blev myclet besviken på utbudet!! Aja, mindre sprit i packningen och jakt efter lite mat!
Flyget hem gick fint! Fick skjuts in till stan av min kollega och sen pendeln hem. Var hemma vid halv ett och en lång men väldigt bra helg var till ända!!

Silmo och Paris Dag 2

Publicerad 2016-09-29 21:09:00 i Allmänt,

Sovmorgon till 9,30 då vi bestämt att vi skulle käka frukost. Jag hade fått en skön natts sömn och kände mig utvilad. Vi hade beslutat att skippa Silmo idag för att turista men först skulle vi förvånas av frukost buffén :) De hade verkligen allt och jag valde goda ostar, croissanter och yoghurt med frukt att äta mig mätt på!
Därefter snabbt ombyte innan vi tog en sånhär turist buss som man kunde kliva av och kliva på, den hade fyra olika linjer och allt gick bra på första linjen, vi satt på talet i solen och njöt av turen. På den gröna linjen nr 2 så stod vi still väldigt länge i början och när vi åkte förbi Louvren gick allt fel, de hade spärrat av vägen, de hade något jippo och det var bilar överallt!! Bussen tog en konstig tur och åkte små bakvägar när vi väl hade kommit ut ur kön! Vi gick av vid Notre Dame och traskade där en sväng. Klockan hade blivit 13 och vi var hungriga. Vi gick in en liten bit och hittade ett ställe i solen. Vi njöt i solen och maten var helt okej om än lite tråkig. När vi ätit klart gick vi ytterligare en bit in och blev lite besvikna att vi inte gick lite längre in tidigare då det såg myclet trevligare ut där...
Med mat i magen var vi nu redo att åka mer buss! Bussen var knökfull så vi valde ståplats på taket i bilkön. Kö, kö och mer kö... Tillslut så släppte kön lite och bussen svängde in på ett stop och förkunnade att vi fick ta nästa buss, helt utan anledning!! Nästa buss åkte förbi oss i snabb takt och den var nästan tom!! Ett smått kaos utbröt så vi började gå längs busslinjen med hopp om att det snart skulle komma en ny! Detta busskaos hade tagit myclet längre tid av vår optimistiska plan än vi räknat med och klockan började bli mycket! Från ingenstans säger Patrick - Vi struntar i bussarna och tar en taxi, jag ska upp i eifeltornet!! Sagt och gjort, Patrick bjöd på taxi dit och det kostade faktiskt bara 8 euro vilket inte var så farligt. Väl framme vid huvudmålet var det lång kö till hissarna varpå jag föreslog trapporna och efter ca 30 min kö började vi gå i trappor! (Vi kom i precis rätt tid då kön efter oss när vi stod i kassan var fyrdubbelt så lång som när vi började köa.) Första våningen bestegs på 5 minuter och Patrick klagade lite på att det var jobbigt med trapporna. Jag påpekade att vi kan ju gå lite lugnare i nästa trapp och 668 trappsteg senare var vi uppe vid nivå två! Där blev det många foton och njuta av utsikten :) Fantastiska plats det är, man ser hur långt som helst!!
Nere på marken igen funderade vi på om vi vågade åka buss tillbaka och just som vi stod och diskuterade så kom vår buss så vi tog en chansning. Denna gång började med ståplats på taket men sen var jag riktigt snabb och snappade åt mig två platser precis innan en annan turist! Denna buss gick utan problem och när vi skulle byta så flöt även det på. Buss nummer två på hemresan tog en liten omväg men det gjorde inget. Vi var på hotellet strax efter kl 18, middagen var planerad till 20 tiden så vi hade lite vilotid och jag passade på att ta ett långt varmt bad :) Tänk att ha badkar på rummet, låg i badet i 45 min och fyllde på med varmt vatten när det började kallna ;) Riktigt lyxigt! Med så gott om tid kunde jag även byta om i lugn och ro och vara i god tid till middagen!
Essilor överraskade med att bjuda på middag även denna kväll och många av oss optiker från kvällen innan var med! Vi gick runt hörnet från hotellet och hamnade på en trevlig restaurang där kyparen inte riktigt hade koll... Och blandade ihop vad alla skulle ha! Förrätten var god, varmrätten bränd och efterrätten fantastiskt god! Så på det stora hela var vi nöjda! Efter denna blandade middag gick vi runt hörnet åt andra hållet från hotellet och satte oss på en uteservering. Där drack vi drinkar tills klockan blev halv två och de stängde baren dvs hög tid för oss att krypa i säng med!
Kontentan av dagen; bussar var inte våran grej och fransmän är vänliga sålänge de kan tjäna pengar på en!

Silmo och Paris Dag 1

Publicerad 2016-09-27 09:27:00 i Allmänt,

Upp innan tuppen i fredags och även innan klockan för efter ca 2 timmars sömn gav jag upp alla försök på att sova och ställde mig i duschen kl 02,30... Tvingade upp min sambo en halvtimme senare som snällt fick göra ett försök med att skriva ut ett papper utan någon större framgång... 03,30 kom taxin som körde mig in till stan till min kollega Patrick. Han hade sovit ungefär lika mycket som jag så två väldigt trötta optiker begav sig till Arlanda... Vi var där i god tid, käkade frukost, gick runt lite och när vi väl fick sätta oss på planet så somnade jag och sov som en stock!!
Vi landade i Paris vid halv nio och begav oss direkt till Silmo en av de största glasögonmässorna i världen :) Med bagaget inlämnat och en ny inträdesbiljett utskriven (då min hade för lite färg) gick vi in på mässan kl 10!
Oj, vad stort det var!! Runt 2200 utställare med allt ifrån bågar i alla material man kan tänka sig till glas och maskiner! Vi satte igång och började vandra. Upp och ner för gångarna och sen lunch vid 12 tiden. Vi hittade till fodtrucksen utanför och fick en skön paus i solen :) Efter lunchen gick vi till Essilors monter, meddelade att vi hade hittat till Frankrike och fick varsitt glas skumpa. Hängde lite med sverigechefen innan det var dags för ett besök hos Daniel i Örgreens monter där vi gjorde lite inköp, drack mojito och snackade skit! En mycket trevlig stund innan vi vandrade vidare mot Marcolins monter där våran säljare Jocke var upptagen men hade trevliga kollegor som vi pratade med. Vi fick bubbel och snittar, blev visade Tom Ford nyheter och vara med när de släppte märket Montclear :) Efter det traskade vi en sväng till och sen var klockan mycket och vi behövde verkligen ta oss till hotellet! Efter en lång tur i metron hittade vi fram och hade ca 15 min på oss att byta om innan vi skulle träffa Essilor gänget vi skulle käka middag med! Ett snabbt ombyte blev det och klackarna på!
Vi tog tunnelbanan några kvarter bort och kom till ett väldigt fint ställe! Det serverades champagne, ostron, fisk, vin och världens största sufflè till efterrätt! Vid 23 tiden tog tröttheten över så jag valde myclet vuxet gjort att krypa ner i min gigantiska säng istället för att hänga med gänget och ta en drink! En lång men mycket bra dag kom till sitt slut.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela