Matilda

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet, Scout, Samboliv, Pyssel, Lycka, Vänner, Kärlek, Landet, Livet, Resor, Foto, Äventyr, Glädje. "Det blir aldrig fel, bara annorlunda"

Är man sjuk så är man...

Publicerad 2013-01-31 23:02:13 i Allmänt,

Efter två dagar i soffan utan min dator så är jag mer än redo att gå till jobbet imrogon :) 
Tanken var ju att jag skulle jobba en 9 dagarsvecka men feberfrossan ställde till det... 
Så min fina tv har varit min vän de senaste dagarna jag har igår blev det :The Last Song, Avatar och Arn. Väldrigt fina filmer alla fyra. :) Idag var jag tvungen att ha något annat att göra så: Sagan om Ringen triologin avklarades, till och med specialutgåvan av denna! Tog hela dagen och jag känner mig nöjd :) 
Nu när jag har återfått mitt internet till datorn så ska jag strax sova, nya äventyr är att vänta ;) 
 
Men eftersom jag skulle gå till jobbet i onsdags så invigde jag mitt nya nagellack i tisdagskväll :) Vad tycks? Och en ring som denna måste väll sitta på en optiker som jag? 
 
I tisdags, innan jag blev sittadens i soffan och mådde dåligt så hann jag vara på jobbet, köpa en skidjacka och gå till gymmet! Det sista var ksnak inte så smart då jag inte mådde så bra... Höll på att dö när jag testade situps :S Men det blev 3 biceps och 3 bröst! 
Nu får träningen vila tills efter fjällen, jag har annat för mig kommande kvällar ;) 

Tänkvärt och den satans dagen närmar sig...

Publicerad 2013-01-28 22:13:05 i Allmänt,

Lyssna till hjärtats äkta röst – den visar vägen

Snart närmar sig ju Alla hjärtans dag och det finns mycket att säga om den dagen, och ännu mer att säga om kärlek, men jag tänkte nöja mig med det här:

Kärlek är livets sätt att visa oss vilken väg vi ska gå. Lyssna till den!

 

När hjärtat (det vill säga kärleken) säger Stopp, stanna – sluta då att gå framåt, även om hjärnan säger att du ska det. Stanna upp, vänta en liten stund. Lyssna, se dig omkring. Vad är det som behöver hända innan du tar nästa steg? Ska du kanske inte alls ta just det steget? Avvakta så känner du snart vad du ska göra istället, eller om du bara behövde en paus innan du fortsatte igen.

Men lyssna noga. Var aktsam så att det inte är din rädsla som talar istället för hjärtat. Rädslan säger ofta stopp, och menar egentligen Det där klara du aldrig, så försök inte ens. Men rädslan har fel. För när du har ett öppet hjärta med dig, när du går med kärlek, klarar du vad som helst. Och även om du skulle misslyckas, så är det inte farligt. Du har vunnit en lärdom, en erfarenhet och styrkan i att du försökte. Det är också rikedom.

 

När hjärtat säger Ja, fortsätt – ta steg i den riktningen, även om de är små. För varje steg känner du efter om du har ett ja i hjärtat eller inte. Så länge hjärtat ropar ja, fortsätt. Det kommer att leda dig på din väg, den som är rätt för dig, oavsett vad alla andra säger.

Men lyssna noga även här. Var aktsam så att det inte är dina gamla vanor som säger ja, för att det är något du är van vid att göra, även om det inte är det som är bra för dig. Ofta gör vi saker för att vi är vana vid dem – lever med respektlösa partners, arbetar med något vi tror vi måste fastän vi inte tycker om det, kliver undan när vi egentligen ska ta plats och så vidare – bara för att det är det vi är vana att göra, det känns lite bekvämt, även om vi innerst inne vet att det inte är rätt.

Så låt kärleken tala inför Alla hjärtans dag. Gör och var det du älskar. Visa ditt hjärta att du respekterar det. Och visa världen din kärlek. Det räcker med ditt varma leende, ett omtänksamt ord, en generös handling. Eller en gåva som du vet gör en annan människa glad. Du har kärleken inom dig. Lyssna till den, den är livet.

 

(Men om jag har riktig tur så kanske det blir en bra dag det här året :) För vad jag minns av förra årets Alla Hjärtans dag var det en hemsk dag då jag var sur och arg hela dagen, jag mådde skit, kommer dock inte riktigt ihåg varför... Men önskar mig en bättre dag i år.) 

En helg hemhemma

Publicerad 2013-01-28 22:09:00 i Allmänt,

Det är perfekt att sluta kl 14 på en fredag, önskar att jag fick göra det varenda fredag! Men är det filmpremiär i Föreningsgården så är det :) Började fredagen med många kunder,gick två för att ta tåget hemhem till Flen. Hälsade på Albin på jobbet och letade därefter reda på min bil :) Min bil som har återuppstått, den är som en ny bil, lättkörd och orostig :) 
 
Ombytt och klar för premiären :) 
 
Väldigt bra gjord och kul att se allt arbete runtomkring och lite annat än klädavdelningen... :) 
 
I lördags så had ejga en väldigt lugn dag, tog en 30 mins promenad och spenderade därefter dagen inomhus med att snacka skit med min mor! På kvällen var det dags att fira Mormors födelsedag. Vi åkte dit, åt god smörgåstårta och tårta :) Alltid lika kul att träffa henne och morfar igen! Morfar orkade vara uppe en stund men han kan knappt prata numera... 
 
 
Söndag: Upp tidigt för att både hinna med frukost och fika hemma :) Tog sedan tåget till Eskilstuna och Heléne :D Spadag väntade, så vi körde våran vanliga: Gym, finsallad, anstiktsmask och ögonfransfärgning! Vi hann även med att prata igenom all tid vi inte har setts på och är nu uppdaterade om varandras liv. Tyvärr var jag tvungen att springa till tåget ganska tidigt till nästa tillställning: Middga hos Carro! 
Fick en väldigt bra kväll tillsammans med Carro, Zakarias, Björn, Ida och sötaste ungen Samuel :) God mat och fint sällskap! Tajmade pendeln perfekt hem men inte bussen så bestämde mig för att knalla ca 3 km sådär vid 22 tiden och lite rund under fötterna, gick hur fint som helst :) 
 
Perfekt helg :) 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela