Matilda

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet, Scout, Samboliv, Pyssel, Lycka, Vänner, Kärlek, Landet, Livet, Resor, Foto, Äventyr, Glädje. "Det blir aldrig fel, bara annorlunda"

Scouthelg

Publicerad 2012-01-29 20:00:26 i Allmänt,

Efter en helg i ecouternas teckan är jag nu helt slut! Sitter i soffan och stirrar rakt fram och försöker komma på vad jag skulle göra... Men jag är härligt trött i kroppen efter en helg utomhus med kurspass och massor med scouter!

Vi var ca 40 pers i scoutstugan Kvargölet i Flen :) Patrulledarkursen gick av stapeln. Så nu är vi alla bättre på att leda, lyssna på varandra, vandra och visa hänsyn (förhoppningsvis). Många kurspass han vi med, mycket mat har vi lagat i ett påtok förlitet kök för all denna mat! Två akturesor till ica på den minimala vägen med is och snö. Två nätter på en soffa med lösa sittdynor men sjukt gott har jag sovit. Somnat när jag lagt huvudet på kudde :) Och jag trivs så underbart bra med detta - scouting! När jag håller på med sånthär så blir jag glad!

Efter denna kus bar det av till Husby för DM möte. Det hela gick väldigt bra och läget är helt under kontroll.
Nu har jag skrivit dagordning frö kommande DS möte och ska snart skicka den. Så innan kl 20 ska jag avsluta scoutarbetet för denna gång. Återupptar det imorgon vid 20 tiden (troligtvis).

Bilder från helgen:

Vem vill spela hygien-memory med mig?


Hantverk :)


Är det hajk så är det och har man kök så blir det bra mat (och efterrätt) ;)


Stugorna!


Underbart väder :) Men kallt...


"Om du tänker för mycket på nästa setg, kommer du att stå på ett ben resten av livet"

All heder åt de gamla

Publicerad 2012-01-27 13:23:18 i Allmänt,

Jag beundrar damen med rullator på gymmet! Hon parkade rullatorn vid skogränsen, gick in och körde i ca 45 minuter! Beundransvärt. All heder åt henne. Jag tyckte att hon var stört cool!

På jobbet för ett tag sedan tillpassade jag ett par progressiva glasögon på en dam, född på 1920 talet. Hon hade aldrig haft det förut och detta är inget som man tillpassar på någon med sådan hög ålder om man inte har haft det förut. Dessutom satt hon i permobil och hennes senaste glasögon var från syncentralen. Undersökningen gick bra. Och hon skulle prång ha ett par progressiva. Jag förklarade att det fanns andra typer som skulle vara bättre dvs bifokala med en ruta. "Nej, jag kommer att störa mig på rutan" och "jag vänjer mig väll vid de progressiva!" lät det under samtalet. Klart man vänjer sig - ett par progressiva blev det! Så till alla som är 40-50 år och tror att ni aldrig kommer att vänja er med era progressiva, ni borde verkligen träffa den här damen!

När jag blir gammal. Då ska jag bli som de ovan nämnda personerna - de är beundransvärda!

Stor suck av lättnad :)

Publicerad 2012-01-26 22:12:21 i Allmänt,

Att tappa bort saker är inte kul. Att tappa bort saker som inte är ens egna är panikframkallande. Men efter mycket letande några samtal så är den lilla prylen nu återfunnen, precis där den skulle vara från början! Jag trodde att jag letade efter en stor pryl men tydligen så var den liten. Så liten att jag har lyft upp den och konstaterat "Hm, undra vad detta är, inte det jag söker iallafall" och sedan letat vidare...

Så, nu kan vi gå vidare! 3 dagar ledigt vänter och det blir scouting för hela slanten :) Och nu när prylen är hittad så är jag förberedd och klar ;)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela